Anställningsvillkor i bemanningsföretag

Anställningstryggheten i bemanningsföretag

Många tror att anställningstryggheten i bemanningsföretag är sämre än i vanliga branscher eftersom alla bemanningsföretag saknar kollektivavtal. Detta är en fördom eller missuppfattning som inte stämmer.

Alla bemanningsföretag som är medlemmar i branschorganisationen Bemanningsföretagen har ett kollektivavtal med bra villkor för de anställda. Dessa kollektivavtal inkluderar anställningstrygghet och alla får lagstadgad semester.

Rättigheter i bemanningsföretag

Rättigheter i bemanningsföretag

Anställda på bemanningsföretag har samma rättigheter som tillsvidareanställda på andra företag. Detta gäller t.ex. anställningsbevis, ersättningsnivåer vid vård av barn, föräldraledig eller sjukskrivningar.

Villkor gällande försäkringar och pensioner är samma som de flesta privata företag . Detta innebär att anställda i bemanningsföretag har t.ex. grupplivförsäkringar, olycksfallsförsäkringar och pensionsförsäkring.


Viktigt att veta om bemanningsföretag

Ifall ni behöver få kontakt med ett bra bemanningsföretag eller vill veta mer om resurskonsulter finns det mycket mer information här.

Meny - Bemanningsföretag
Till förstasidan på www.bemanningsforetag.seHögst upp på sidan om bemanningsföretagLängst ned på sidan om bemanningsföretag
SverigeUtomlandsVillkorNyheter